Broccolisalat med bacon

Printer venlig version
Broccolisalat med bacon

Beskrivelse

En salat med bacon og broccoli lyder måske ikke umiddelbart som verdens sundeste servering. Der er dog ingen grund til at lade sig skræmme af baconen så længe du sørger for at stege den godt og efterfølgende suge den overskydende fedt væk med et par stykker køkkenrulle.

Denne broccolisalat kan både spises alene som en hovedret eller som tilbehør til fx sommerens grillretter. Skal salaten bruges som hovedret skal man beregne dobbeltportion.

Ingredienser

1bundtBroccoli
1 Rødløg (hakket)
1dlRosiner
6skvBacon
1dlMayonnaise
1⁄2dlSolsikkefrø
1dlCreme fraiche
1spskEddike
1spskSukker
Til
Personer
Tilberedningstid15 minutter

Fremgangsmåde

1. Steg baconen på en tør pande til den er sprød og dræn den færdige bacon på et par stykker køkkenrulle for at fjerne den overskydende fedt.

2. Skær broccolien i mundrette stykker. Undgå at bruge for meget af stilken. Ønskes en lidt blødere konsistens kan man evt. dampe broccolien et par minutter (valgfrit).

3. Lav en dressing af mayonnaise, cremefraiche, eddike og sukker.

4. Bland rosiner, solsikkefrø, løg og dressing sammen med broccolien.

5. Stil salaten på køl til den skal serverres. Umiddelbart før servering tilsættes smuldret bacon.

Noter

I stedet for strimlet bacon kan man sagtens anvende bacon i tern.