Broccolisalat med bacon

Printer venlig version
Broccolisalat med bacon

Beskrivelse

En salat med bacon og broccoli lyder måske ikke umiddelbart som verdens sundeste servering. Der er dog ingen grund til at lade sig skræmme af baconen så længe du sørger for at stege den godt og efterfølgende suge den overskydende fedt væk med et par stykker køkkenrulle.

Denne broccolisalat kan både spises alene som en hovedret eller som tilbehør til fx sommerens grillretter. Skal salaten bruges som hovedret skal man beregne dobbeltportion.

Ingredienser

1bundtBroccoli
1 Rødløg (hakket)
1dlRosiner
6skvBacon
1dlMayonnaise
1⁄2dlSolsikkefrø
1dlCreme fraiche
1spskEddike
1spskSukker
Til
Personer
Tilberedningstid15 minutter

Fremgangsmåde

1. Steg baconen på en tør pande til den er sprød og dræn den færdige bacon på et par stykker køkkenrulle for at fjerne den overskydende fedt.

2. Skær broccolien i mundrette stykker. Undgå at bruge for meget af stilken. Ønskes en lidt blødere konsistens kan man evt. dampe broccolien et par minutter (valgfrit).

3. Lav en dressing af mayonnaise, cremefraiche, eddike og sukker.

4. Bland rosiner, solsikkefrø, løg og dressing sammen med broccolien.

5. Stil salaten på køl til den skal serverres. Umiddelbart før servering tilsættes smuldret bacon.

Noter

I stedet for strimlet bacon kan man sagtens anvende bacon i tern.

Jeg overvejer at bruge

Jeg overvejer at bruge buketterne til pindemadder, bare uden bacon, løg og rosiner. Altså det kun er brocoli og dressing - tror det bliver godt.

Lyder spændende. Hvordan blev

Lyder spændende. Hvordan blev resultatet?

Mvh

Rasmus

God opskrift :-)

God opskrift :-)

Meget fin :) Jeg har lavet

Meget fin :) Jeg har lavet den et par gange. Har haft success med tranebær istedet for rosiner, og peanuts i stedet for solsikkefrø for saltens skyld.
Ud over det, skader en lille smule sennep i dressingen ikke!

Tak for opskriften , Peter

Hej Peter Tak for kommentaren

Hej Peter

Tak for kommentaren - og ikke mindst dine forslag til hvordan denne opskrift kan varieres :-)

Mvh

Rasmus

Nice nice så skal der frådes,

Nice nice så skal der frådes, jeg vælger altid at dampe broccolien, bliver lidt blødtr men stadig med et godt bid

Tørrede tranebær smager også

Tørrede tranebær smager også dejligt i stedet for rosiner

Køb kvalitets skindjakker og

Køb kvalitets skindjakker og pelsjakker til damer og herre billigt skindjakker damer

smager kraftigt af

smager kraftigt af mayonnaise. Næste gang halverer jeg mayo og tager det mere creme fraiche i stedet. Det klæder også dressingen med en anelse tilsat salt :-)

Udgiv indhold